keskiviikko 12. marraskuuta 2008

H-hetki lähenee...

Jeba, tänään kävin Tayssissa plastiikkakirurgin juttusilla. Tapaaminen meni ihan rattoisasti, kyselin paljon kaikkea ja täten läkäri myös selitti mulle paljon asioita. Hän myös piirsi tisseihin leikkauskaaviot textmarkerilla. Täytyy siis peseytyä varovasti illalla, etten pese niitä piirrustuksia pois; lekuri joutuisi leikkaamaan perstuntumalla muuten... ;-)

Nyt en sitten tiedäkään enää millä leikkaustekniikalla mulle tehdään. aluksi oli tarkoitus, että käytetään yläpedikkelitekniikkaa (suom. tikkarimalli), mutta ilmeisesti se ei olisikaan välttämättä paras mulle sopiva tekniikka. Joten, voipi olla, että leikkaus tehdään kuitenkin ns. ankkuritekniikalla, eli arpi tulisi myös rinnanaluspoimuun... Mutta ei kirurgi ollut vielä ihan varma miten aikoo tehdä, joten annoin vapaat kädet. Herätessäni nukutuksesta kyllä huomaan sitten miten on tehty. ;-)

Kyselin muuten myös leikkaustekniikoiden eroista. Tässä pieni plussat/miinukset-kooste kuulemastani:

Tikkaritekniikka:
+ vähemmän leikattavaa (täten myös vähemmän arpea paranneltavana)
+ rinnat paranevat nopeammin haluttuun muotoon
+ sopii tekniikaksi, jos rinnoista ei tarvitse poistaa kovin paljoa
- Imetyskyky luultavasti mennyttä, koska maitotiehyitä joudutaan katkomaan paljon
- Rinnat alkavat roikkumaan nopeammin (ehkä myös enemmän), kuin ankkuritekniikalla tehtäessä
- Pystyhaavaa joudutaan rypyttämään enemmän tässä tekniikassa, joten arven paraneminen ja siliäminen on hitaampaa ja hankalampaa

Ankkuritekniikka:
+ Rintoja pystyy pienentämään enemmän (sopii siis, jos poistettavaa on reilusti)
+ Imetyskyky säilyy melko varmasti
+ Leikkaustulos pysyy kauemmin (ei ala roikkumaan niin nopeasti)
- Arpea tulee enemmän, joten myös paranneltavaa on enemmän
- Paraneminen kestää kauemmin, kuin tikkaritekniikassa

siinä nyt ainakin tärkeimpiä seikkoja, näin ainakinymmärsin asiat plastiikkakirurgini puheista...

Jep, otin äkkiä kännykkäni huonolla kameralla kuvia leikkauskaavioista, ennen kun ne suttaantuvat. Tässä nyt siis nekin, jos jotain kiinnostaa nähdä:

Että semmosia piirrustuksia. Siinä huomaa jo tulevat muutokset aika hyvin; ainakin uutta nännin kohtaa katsomalla... ;-) Pitää saunoa illalla maltilla, etteivät piirrustukset kulu pois. Ei saa siis käyttää saippuaa lainkaan.

Jees jees, aamulla menen sitte 7.30 leikkausosastolle odotteleen. Aika pian siinä saan jo esilääkityksen, jonka jälkeen menen vaihtaan sairaalavaatteet ylle. Sitten menenkin varmaan jo anestesialääkärin tykö ja sitten olenkin jo kanttuvei. :) Plastiikkakirurgiani en siis ehdi enää näkeen huomenna ennen leikkausta, että toivottavasti ei tule enää kysymyksiä mieleen, mitä olisin halunnut häneltä kysellä... No, eiköhän se hyvin mene. Lääkärikin sanoi, että jos olen huomenillalla jo hyvässä kunnossa, niin saan lähteä kotiin. Noh, sen näkee sitten. :)

Nyt en taida enempiä enää kirjoitella, täytyy vielä yrittää tehdä tänä iltana kaikkea sellaista mitä ei voi sitten vähään aikaan tehdä. Eli siivota, saunoa ja harrastaa seksiä ;-)

Hurraa! Huomenna saan uudet tissit. =) Kirjoittelen sitten taas, kun olen vähän toipunut.

Pitäkää peukkuja pystyssä...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mary !
Miten sinulla menee. Miten leikkaus sujui ?
Ilmeisesti tehtiin sitten ankkuri noista leikkauspiirrustuksista päätellen.
Kerro ihmeessä, täällä jo odotellaan.
Jos on ongelmia, niin helpottaa, kun saa jakaa ne muiden kanssa.
Tsemppiä paranemiseen !

Maryshka kirjoitti...

Kiva, kun kirjoitit kommenttia, niin sain boostin päivittää blogin. :) Monta päivää on pitänyt, mut ei oo saanut aikaiseksi... Toivottavasti saankin neuvoja ja ohjeita muilta asian läpikäyneiltä, sain meinaan aika huonot jälkihoito-ohjeet.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa tikkaritekniikka plussat ja miinukset luettelossa taitaa olla lääkärin sanelema virhe tai sit muistat väärin, sillä oman lääkärini ja amerikkalaisten alan sivujen mukaan tikkaritekniikalla tehdyssä leikkauksessa tulos säilyy paremmin eikä huonommin eli rinnat säilyttävät kuosinsa paremmin eivätkä siis ala riippua niin pian kuin ankkuritekniikalla tehtäessä.

Kiva blogi muuten, kiva kun joku uskaltaa antaa omakohtaista tietoa muillekin.

Maryshka kirjoitti...

Saattaa kuule hyvinkin olla, että olen ymmärtänyt lääkärin puheet väärin, mitä tulee noihin leikkaustekniikoiden eroihin. Siinä tuli lyhyessä ajassa niin paljon informaatiota, että ei ihme jos faktat vähä sekottuu. ;-) Mut hyvä juttu, jos asia tosiaan on niin, että tikkaritekniikalla lopputulos säilyy pidempään. :) Kiitos kommentista.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että joku on uskaltanu laittaa näitä ennen kuviakin. Sullahan oli ennen samanlaiset rinnat kuin mullakin ;) paitsi että mulla ne on hyvin erikokoiset toisiinsa nähden.