sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Sulavat tikit my ass!

Pah, eipä tunnu kovin hyvin sulavan nuo "itsestään sulavat tikit". Vieläkin vaivaa se yksi tikki tuossa oikean tissin pystyarvessa. Viikko sitten se jopa ärtyi sellaiseksi, että alkoi erittämään verta ja kudosnestettä. Se punoitti ja oli vähän turvonnutkin, joten katsoin parhaakseni mennä näyttämään sitä hoitajalle.

Haavahoitajalle en päässyt, koska Tayssin haavapolilla oli ruuhkaa. Päätin siis mennä näyttämään hoitajalle työterveysasemallemme. Hän yritti kaivaa/vetää tikkiä ulos, mutta se oli kuulemma niin tiukassa, eli on jossain syvemmälläkin vielä sulamatta. Eli ei hän sitä pois saanut; katkaisi vaan päästä sen verran, kun sai ulos vedettyä. Siihen jäi sitten pieni reikä, mitä pitäisi päivittäin desinfioida ja pitää siinä päällä haavataitosta.

Eli nyt joudun sitten seuraamaan tilannetta: jos paikka rauhoittuu itsekseen, tikki ilmeisesti ei haittaa parantumista, mutta jos paikka ärtyy uudelleen (alkaa erittämään, punoittamaan tai näyttää muuten tulehtuneelta), mun täytyy mennä oikein lääkärille näyttämään sitä. Että nyt sit vaan odotellaan... Tällä hetkellä vaikuttais, että se on paranemaan päin; ei ainakaan punoita/eritä enää mitään ja siihen päälle on tullut rupi.

Noh, ens torstaina voin ainakin näyttää sitä minut leikanneelle kirurgilleni, sillä sain vihdosta viimein se jälkitarkastus -ajan! :) Aika usein jouduin kyllä soitteleen ja hoputtaan. Eli torstaina saan sitten vähä lisätietoa asiasta ja kuulen myös varmaan, että voinko päästä arpien korjausleikkaukseen (ala-arvista ei meinaan kyllä mitkään nätit tule). Kiva päästä kuulemaan, ovatko nämä kirurgini mielestä onnistuneet rinnat ja mitä mieltä hän on mistäkin.

Palailen sitten torstain jälkeen asiaan, voin sitten taas laittaa vaikka kuviakin jos katson tarpeelliseksi (muutosta tosin ei ole tapahtunut, joten voi olla aika turhaa...). Mutta katsotaan sitten. :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippanen!
Inhottava takapotku! Mutta oneksi vaan pikkutikkinen:)
Nettiä selatessa mitä kummmempia vaivoja ilmenee vielä iät ja ajat leikkauksen jälkeen, jollain oli tullut ihan reikä ihoon arven päälle 5 kk leikkauksesta... Ja kun voisi kuvitella, ettei mitään enää satu noin kauan aikaa leikkauksesta. Mutta tsemppiä, kyllä se vielä iloksi muuttuu:)
Ja muista tulla kerttomaan jälkitaarkastus uutiset hetimitipikemmiten:)

ElliMelli