keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Arpilaser nro 2:n jälkeen...

Olin eilen 18.1.11 toisessa laseroinnissa Tays:ssa. Totesimme lääkärin kanssa, että arvet ovat kyllä hieman vaalenneet ensimmäisen laseroinnin toimesta, joten päätimme vielä käsitellä arvet ainakin kerran, jotta loputkin suonet saataisiin pois näkyvistä. Tällä kertaa käsittely tuntui paljon enemmän (ei varsinaisesti kuitenkaan sattunut; ainakaan paljoa), jokainen sykäys tuntui polttavana ja kirpaisevana. Lieneekö tunto vähän palautunut arpialueille vai johtuiko tuntemukset siitä, että käytin Elocon -voidetta kolmisen kuukautta arpien ohentamiseen... (?) Mutta joka tapauksessa oli jopa positiivinen asia huomata, että iho tuntui "normaalimmalta" kuin edellisellä kerralla.

Sovimme, että lääkäri soittaa mulle kolmen kuukauden päästä ja tiedustelee laserin tuloksia. Jos vielä on jotain hoidettavaa, niin sitten varmaan menen vielä kolmannenkin kerran laseriin, mutta vähän epäilen onko siitä enää hyötyä...

Otin muutaman kuvan arvista, tältä ne siis näyttivät tämän kerran operaation jälkeen:


Parin tuntia laserin jälkeen käsitellyt kohdat olivat ihan kohollaan ja turvonneet (ihan kuin rakkuloilla), illaksi turvotus väheni ja kohdat muuttuivat punertaviksi. Parin päivän sisään väri muuttuu siniseksi (tulee mustelmia). Lääkäri sanoi, että niissä kohdin, missä menee eniten mustelmille, tapahtuu eniten edistystä, eli arvet pitäisi vaaleta eniten. Saapa nähdä...

Pitää yrittää olla saunomatta taas viikko, ettei tule paranemisessa takapakkia. Liikuntaa en kylläkään aio välttää, joten jatkan ihan normaali rutiinilla vastaisuudessakin.

Jos muistan, niin voin laittaa kuvia muutaman viikon kuluttua, kun ruhjeet ovat parantuneet, sitten näkee onko käsittely purrut.

6 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Paljon tuo itse leikkaus tuli maksamaan sinulle? Entä sitten nuo laserit? Itsekin harkitsen leikkausta nimittäin.

Maryshka kirjoitti...

Itse leikkaushan ei maksanut tavallaan mitään, koska meni kunnan piikkiin, ainoa mitä mun maksettavakseni jäi, oli poliklinikkamaksut (vajaa 30 €/käynti) ja hoitotarvikkeita. Laser meni myös kunnan piikkiin, joten jokainen käynti maksoi sen samaisen poliklinikkamaksun verran, joten ei tullut tyyriiksi ei. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos todella paljon tästä blogista. Sain paljon hyödyllistä tietoa lääkärille menoa varten. Hyvä, että joku jaksaa tällaisiakin julkaista. Rintojen suurennuksesta kun löytyy sivuja pilvin pimein.

Maryshka kirjoitti...

Ole hyvä vaan. :) Kiva, että olen hyödyksi. Itse olisin kovin mieluusti tutustunut asiaan blogien tms. kautta, ennen kuin itse hakeuduin leikkaukseen. Mielessäni oli paljon kysymyksiä kaikesta, mutta ei ketään keneltä olisi kysynyt asioista... multa saa kyllä kysellä, jos blogista ei vastauksia kaikkiin asioihin löydy. Voin koittaa vastailla jos osaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Pystyisitkö lisäämään tänne kuvaa miltä rinnat nykyään näyttää? Kiinnostaisi kovasti tietää ja nähdä miten ne ovat parantuneet tässä muutaman vuoden jälkeen. Blogistasi on ollut paljon apua ja uskallan nyt itsekin lähteä lääkäriin ajamaan asiaa eteenpäin.:) KYsyisin vielä tuosta laaseroinnista, että oliko siihen joku erityinen syy, että meni kunnan piikkiin vai saako kaikki tälläisen käsittelyn?

Maryshka kirjoitti...

Sain viimeinkin otettua rinnoista kuvat, joten postaan ne kohta sivuille. En tosin noista ala-arvista ottanut, mutta ihan tuollaisen yleiskatsauksen tilanteeseen. :)

Kiva, että blogistani on ollut apua monelle vielä näin monen vuodenkin jälkeen.

Niin, se laserointi meni myös kunnan piikkiin, koska leikkaushaavojen komplikaatioiden takia rinnan alusten arvista tuli isommat, kuin oli tarkoitus ja myöskään arpien väri ei ottanut tasoittuakseen (violetti sävy häiritsi minua). Joten esteettisistä syistä sain lähetteen laseriin. Eli eivät kaikki operoidut automaattisesti saa kyseistä jälkikäsittelyä, mutta jos tarvetta värin tasoittamiseen ilmenee selvästi, niin varmasti hoitoon pääsee pyytämällä.