keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Odottelua...

Kävin viime perjantaina taas siellä haavapolilla näyttämässä haavoja. Oikea puoli on edelleen auki alhaalta (itse asiassa nyt vielä enemmän kuin aikaisemmin!), mutta vasen puoli on mennyt kiinni vihdosta viimein. Hoitaja poisteli kaikki jäljellä olevat tikkien päät & solmut, etteivät ne ainakaan hidastaisi paranemista. Niitä olikin sikin sokin varsinkin oikean puolen reiän tienoolla.

Kerroin hoitajalle, että hänen antamastaan geeliytyvästä huopanauhasta ei ole ollut paljon hyötyä, koska se jää haavaan yhtälailla kiinni, kuin haavataitoksetkin. Joka kerta siis kun otti ennen suihkua siteet pois, haava aukesi ja verta tuli solkenaan. Että se oli huono "apuväline". Tällä kertaa sain käytettäväksi Mepilex-merkkistä vaahtomuovi-tarraa. Sitä laitan nyt sille oikealle puolelle, joka on vielä auki. Vasemmalla pidän vain Mesoft-taitoksia, koska ne eivät enää tartu kiinni, koska haava on umpeutunut. Se Mepilex tuntuu ainakin ihan hyvältä, ei tartu haavaan kiinni ikävästi vaikka liimapinta onkin haavaa vasten. Lisäksi se toimii hyvin pehmikkeenä.

Hoitaja mittasi haavan koonkin tällä kertaa, se oli 1,5 x 2cm, eli aikas iso aukile. Mutta kehui, että oli tosi siistin näköinen haava. Että eiköhän sen pitäisi siitä umpeen mennä pikku hiljaa. Ärsyttää vaan tämä odottelu... Seuraavan ajan haavapolille sain 29.12. En tiedä mitä siellä silloin sovitaan jos haava on edelleen auki. Voiko tässä tehdä muuta, kuin odotella?? Tayssista muuten soitettiin toissapäivänä, olisivat tarjonneet mulle jälkitarkastusaikaa eiliselle, mutta eihän mun sinne kannata mennä, koska toi haava kerta on vielä auki. Miksipä mennä sinne lääkärin tykö vain toteamaan, että asialle ei voi tehdä tällä hetkellä mitään. Eli peruin se sitten suosiolla, harmittaa kyllä, että niin jouduin tekemään, koska olen odottanut sitä aikaa tässä hartaasti. Että ensi vuoden puolelle menee sitten sen jälkitarkastuksen kanssa! Siellähän sitten voidaan tarkastella, että vaatiiko rinnat jotain korjailua tms... Sitä odotellessa.

Sain muuten haavahoitajalta luvan urheillakin jo. :) Siis melko rauhallisesti kuitenkin, eli ei juoksua, pomppimista jne., etteivät rinnat kipeydy. Aloitan siis kävelylenkeillä ja punttisalilla. Eilen olinkin pitkästä aikaa salilla ja nyt jo huomaa lihaksissa, että ei ole tullut kuukauteen tehtyä mitään; kolottaa meinaan sen verran paikoissa. ;-) Niin, sain myös luvan saunoa "varovasti"- mitä ikinä se nyt sit tarkoittaakaan... Viimeistään lauantaina aion mennä siis saunomaan. Ihanaa. :)

Joopa joo, eipä tässä kai sen kummempia nyt kuulu. Pikku hiljaa edistytään ja Buranaa ei kulu enää kuin satunnaisesti. Oon nyt jo nukkunut kyljelläänkin, ei ainakaan lääkäri sanonut siitä mitään, että en tiedä haittaako se enää tässä vaiheessa. Joku voi tietysti taas valaista mua aiheesta jos on parempaa tietoa(?) :) Kävin muuten ostaan parit rintsikatkin, toiset on shock absorber- urheiluliivit (tosin niissä on kaarituet, joten en varmaan voi niitä vielä käyttää hetkeen...) ja toiset tavalliset kaarituelliset liivit (kokoa 80B!). ne mulla olikin jo lauantaina päällä, kun oli pakko juhlien vuoksi luopua urheiluliiveistä. ;-)

Niin, tässä muuten taas muutama kuva.

Vasen puoli

Oikea puoli

Edestä (vähän harittaa)

Oikea alunen reiän kera (1,5 x 2cm)

Vasen alunen (ummessa, jee jee!)

Ei kommentteja: